Головна » 2017 » Грудень » 13 » 13.12.2017
15:38
13.12.2017

12 грудня 2017 року у КЗ «Демидівська дитяча школа мистецтв» проведена лекція-концерт «Свято української пісні». Відповідальними за проведення заходу та ведучими концерту були викладачі теоретичного відділу Бакун В.П. та Москалюк О.В.

Метою проведення заходу було: відродити історію створення пісні та її авторів. Розширити знання про українські пісні та їх виконавців. Виховувати почуття прекрасного; любов і пошану до української пісні.

Учні школи мали змогу поринути в неповторний, чаруючий світ української, мелодійної, солов’їної пісні. Ведучі заходу розповіли про талановитих українських  композиторів  та поетів, які  писали про Україну і для України. Серед них – Ігор Поклад, Ігор Шамо, Олександр Білаш,  Володимир Івасюк, Ігор Білозір, Микола Мозговий, Михайло Ткач, Дмитро Павличко, Андрій Малишко, Юрій Рибчинський.

Слухачі  почули записи пісень, які залишилися в українській пісенній скарбниці:  Софії Ротару,  Дмитра Гнатюка, Назарія Яремчука, Василя Зінкевича, Ніни Матвієнко.

Прозвучали пісні у виконанні учнів школи мистецтв : Марії Буток -«Балада про матір» Бориса Олійника, Вадима Невідомського- «Чорнобривці» (сл.М.Сингаївського, муз.В.Верменича), «Два кольори» (сл..Д.Павличка, муз.О.Білаша); Олесі Кривіцької: «Черемшина» (сл..М.Юрійчука, муз.В.Михайлюка), Катерини Чечелюк: «Висока верба» (із репертуару Н.Матвієнко), «Балада про мальви» (сл..Б.Гури, муз.В.Івасюка), Ліля Сопіга виконала на баяні обробку української народної пісні К.Стеценка «Була собі Гандзя».У виконанні дуету Катерини Чечелюк та Ксенії Копач прозвучала найпопулярніша пісня з репертуару В.Івасюка «Червона Рута».На завершення концерту Марія Буток виконала пісню «Намалюй» ( із репертуару Софії Тарасової).

Хочеться вірити, що народ, який піднімається з колін історії, встане на повний зріст, розправить свої крила і залунає наша українська пісня і попливе її дзвін далеко, далеко над землею.

Переглядів: 487 | Додав: Kingvolum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]